Alone we can do so little, together we can do so much!

 

Moeders In de Maatschappij

Hi, welkom!

Moeders in de maatschappij
ben ik begonnen naar aanleiding van mijn eigen zoektocht. Een zoektocht met als hoofdvraag: hoe en waaraan wil ik aan deelnemen in onze maatschappij?

 

Dit alles is begonnen toen ik zwanger werd van onze dochter. ‘Ineens’ waren zaken die ik als vanzelfsprekend zag, niet meer zo. Dit was het sterkst ten aanzien van werk. Waaraan nam ik eigelijk deel?
Het leek wel alsof er een sluier afging en ik de wereld op afstand zag. Een wereld met aan de ene kant essentiële zaken (leven, vriendschap, liefde, verzorgen, opvoeden) en aan de andere kant bullshit. Zaken die belangrijk zijn gemaakt, maar eigenlijk niet zijn. En waardoor we in een ratrace meedoen van vooral hard werken. Met als uitkomst dat we de minste tijd besteden aan zaken die we echt belangrijk vinden.

De wereld van werk- specifiek werk waarvoor je betaald wordt- en de waarden die ik als mens belangrijk vind begonnen te schuren. De balans was zoek. Tegelijkertijd voelde ik de druk om als vrouw met een HBO diploma vooral deel te nemen aan het economisch stelsel.

 

Door mijn zoektocht ben ik mij in het onderwerp gaan verdiepen. Ik ben met veel moeders gaan praten en heb hen gevraagd hoe zij het toch allemaal ervaren. En wat een herkenning in alle verhalen! Veel moeders ervaren een soortgelijke transitie. En worstelen met de verhoudingen tussen interne behoeftes en wat er extern is en wordt verwacht.

 

Alle verhalen en de herkenning hebben mij geholpen om het roer om te gooien. Qua werk, ambities, tijdsindeling etc. Met Moeders in de maatschappij hoop ik dit ook andere moeders te kunnen bieden. Wat mij is gegeven wil ik door middel van Moeders in de maatschappij teruggeven.

 


Bij deze nodig ik alle moeders uit om vooral mee te schrijven, verhalen te delen en om je te laten inspireren.

Liefs, Ilona

 

 

Wat kun je teruglezen op deze blog?

  • andere moeders aan het woord over wat voor hen werkt qua werk en gezinsleven;
  • door inspirerende artikelen over bewustwording, over je (loopbaan)keuzes etc.;
  • tips over inspirerende boeken, video’s etc.

 

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This