Alone we can do so little, together we can do so much!

 

Moeders In de Maatschappij

Hi, welkom!

Moeders in de maatschappij ben ik begonnen, omdat er volgens mij meer behoefte is aan informatie, steun en voorbeelden over het combineren van werk en gezin. Nu meer dan ooit is het een onderwerp waar veel over gesproken wordt. En dit is logisch: steeds meer gezinnen stappen af van de traditionele rolpatronen en kiezen voor andere vormen om werk en zorg te verrichten en te combineren.

Als loopbaancoach hoor ik bijna dagelijks de stubbelingen die moeders ervaren, zoals:

Schuldgevoelens, naar de kinderen en/of maatschappij. Gevoel dat de balans zoek is. (Te)veel ballen in de lucht houden. Tweestrijd tussen interne behoeftes (er zijn voor je kinderen) en wat extern (o.a. arbeidsmarkt) wordt verwacht. Niet minder kunnen werken in hun huidige functie. Minder gaan werken op papier, maar in de praktijk nog steeds een takenpakket van 36 uur. Door de komst van kinderen een mindshift ervaren over zo beetje alles in het leven…etc etc.

Zelf ben ik in 2015 moeder geworden en heb ook een deel van bovenstaand ervaren. Met name de mindshift in wat ik wel en niet belangrijk vond in het leven. Uiteindelijk heb ik in 2018 gekozen voor zelfstandig ondernemerschap, omdat dit ons (als gezin) de gelegenheid geeft om in vrijheid te kiezen voor wat bij ons past. In 2018 is ook Moeders in de maatschappij ontstaan.

Onder andere verhalen van andere moeders hebben mij geholpen om het roer in 2018 om te gooien. Qua werk, ambities, tijdsindeling etc. Met Moeders in de maatschappij hoop ik dit andere moeders ook te kunnen bieden.

Moeders in de maatschappij is geen PRO werk website. Dit wil ik graag benadrukken. Emancipatie is voor mij niet dat vrouwen vooral meer moeten werken (het mag), maar juist over het hebben en organiseren van keuzevrijheid. Keuzevrijheid om als vrouw -en met je gezin- te kiezen voor wat bij jou en jullie past. En dit kan elke vorm aannemen. 

Wat kun je teruglezen op deze blog?

  • Inspirerende en eerlijke verhalen van andere moeders over wat voor hen werkt qua werk en gezinsleven;
  • Inspirerende artikelen over bewustwording, zingeving en over je (loopbaan)keuzes etc.;
  • Tips over inspirerende boeken, video’s etc.
  • Je kan deelnemen aan online cursussen, workshops etc.

Wil je meeschrijven/werken aan Moeders in de maatschappij? Hartstikke leuk! Mail dan naar info@moedersindemaatschappij.nl

 

Liefs, Ilona