Je leven terug in balans!
Het combineren van werk, ambitie en gezin.

De missie van Moeders in de maatschappij is om moeders te helpen hun kracht te ontdekken, zodat ze vanuit harmonie en vrijheid leven. Zowel in werk als privé. Met kracht bedoelen we dat je in staat bent om te kiezen voor wat jij echt belangrijk vindt in het leven. En hoe je dit vervolgens kan doorvertalen naar de dagelijkse praktijk: je gezinsleven, ambities én werk.

Geïnteresseerd 😀? Lees dan vooral hieronder verder ↓

Essentieel hierbij is het creëren van de juiste mindset, het managen van je energie en het afstemmen op wat jij echt belangrijk vindt in het leven. Vervolgens met focus gaan voor je keuzes. 

Met de online cursus Je leven terug in balans! Het combineren van werk, ambitie en gezin proberen we zoveel mogelijk moeders te bereiken. Juist omdat het online is kunnen moeders zelf bepalen wanneer ze ermee aan de slag gaan. Deze flexibiliteit is fijn!   

Wat leer je tijdens de online training?

De training bestaat uit 4 modules met elk een eigen thema. Elk thema bevat theorie, praktische tips, opdrachten en inspirerende filmpjes.

De training is online, dus jij bepaalt zelf wanneer je ermee aan de slag gaat. Deze flexibiliteit is voor ons moeders enorm fijn.

 ♥ Inhoud Modules 

Module 1

Positiviteit toelaten

Je leert hoe om te gaan met negatieve gedachtes en emoties die je maar in de weg blijven staan. Die ervoor zorgen dat je geen keuzes maakt. Die als het ware een rem vormen en veranderingen tegenwerken.
Tijdens de cursus leer je juist om een positieve mindset te creëren. In module 1 leg ik uit – o.a. aan de hand van persoonlijke verhalen en voorbeelden- waarom deze mindset zó belangrijk is en hoe je dit voor elkaar krijgt. 

Module 2

Alles over emancipatie, je schuldgevoelens en het zoeken van balans tussen werk en privé.

Eigenlijk zegt de titel al genoeg! Als moeder moet je een hoop ballen de lucht in houden en dit kan overweldigend zijn. We rennen en vliegen alle kanten op en zijn een kei in onszelf wegcijferen. Tijdens deze module leer je het volgende:

In je kracht staan: hoe doe je dat?;
Je energie huishouding managen, zodat je je energieker voelt;

Het loslaten van schuldgevoelens als moeder;
Het loslaten van kritiek en druk vanuit de maatschappij.

Module 3, deel 1

De Methode
Je leert om er achter te komen wat je nu echt wilt en wat bij je past. Waar word je blij en gelukkig van? 

Hoe kom je hier nou achter? Goede vraag!
In module 3 leer je de methode om achter je levensdoel/purpose te komen. De module is opgebouwd uit 2 delen: Deel 1 is gericht op het achterhalen van je levensdoel. Deel 2 hoe je je levensdoel kan vertalen naar privé en (betaald) werk.

Module 3 (deel 2)

De Methode: vertaling naar praktijk!

In module 3, deel 1 ben je aan de gang gegaan met het achterhalen van je levensdoel. Nu wil je er ook echt wat mee doen. Tijdens deze module leer je concreet – door middel van een duidelijke stappenplan- hoe je het kan vertalen naar de praktijk: naar werk! 

Module 4

Doen! Hoe kom je in de actiemodus?

Het allemaal weten is één ding. Maar het daadwerkelijk doen….. Juist ja, is lastiger. Vandaar deze allerlaatste module. Tips om je net dat zetje te geven om in de actiemodus te komen. 

Voor wie is deze training?

Voor moeders die het volgende ervaren:

  • Als je het gevoel hebt dat je geremd wordt door negatieve gedachtes en emoties; 
  • De combinatie werk en privé: als je schuldig voelt als je aan het werk bent, maar tegelijkertijd ook schuldig voelt richting de maatschappij als je thuis bij je kinderen bent;
  • De combinatie werk en privé: het combineren van het moederschap, je ambitie, het huishouden, je relatie etc.. Het gevoel dat je enorm veel ballen de lucht in moet houden. 
  • Als je je huidige werk niet leuk vindt, maar niet weet wat het dan wel is wat je leuk vindt en hoe dit aan te pakken met een gezin ernaast;
  • Als je het gevoel hebt dat je geleefd wordt en verder af staat van wat jij echt wilt. 

Ervaar je bovenstaand of tenminste de helft ervan 😉? Dan is de cursus geschikt!

De training richt zich specifiek op moeders. Waarom?
Omdat het moederschap vaak gepaard gaat met een loopbaanverandering of een andere indeling van werk/vrije tijd/moederschap. Na de komst van (een) kind(eren) ervaren moeders vaak een andere balans tussen werk en privé. Daarnaast vindt er een verschuiving plaats in waar en hoe zij hun tijd, aandacht en energie willen verdelen. 

“Na mijn zwangerschap stoeide ik enorm met mijn werk/privé balans. Als westerse geëmancipeerde vrouw moet ik dit toch gewoon kunnen! Waarom vond ik dit zo lastig? En ben ik daarin de enige? Door ‘Moeders in de maatschappij’ besefte ik dat ik niet de enige was die hier mee stoeit. Ik merkte ook dat ik op zoek was naar meer betekenisgeving. De training heeft me laten inzien hoe belangrijk het is om je eigen purpose te vinden. Juist nu ben ik gemotiveerder dan ooit om met mijn persoonlijke ‘purpose’ aan de slag te gaan. Mijn doel? Leven naar mijn ‘purpose’ en er voor mijn zoontje kunnen zijn op momenten die ik belangrijk vind. “

Jolanda Boonman

Op de avond dat ik de masterclass volgde, echt zo’n 10 minuten nadat deze was afgerond, ging ik op de bank zitten. Ik vertelde m’n vriend wat ik ervan vond en dat het me aan het denken had gezet (op de vraag: welke bijdrage wil je leveren / achterlaten?). Tijdens die masterclass bedacht ik dat mijn antwoord te maken had met ‘iets met een organisatie wat zich inzet in het bieden van hulp aan kinderen die traumatische ervaringen hebben opgedaan’ of ‘iets met vrouwen/kinderen die in een soort save house zitten’. Wel alsnog in mijn vakgebied, namelijk HR. Het inspireerde me in ieder geval.
Zo’n 10 min later scrolde ik door Mn Facebook. En toen zag ik een advertentie van de ‘Ik zorg’-campagne. Gewoon uit nieuwsgierigheid, want ik kom niet uit de zorg. En toen… toen zag ik een vacature die diezelfde dag geplaatst was, binnen een jeugdzorg organisatie, voor het aantal uur dat ik wenste, met de werkzaamheden die ik wenste en qua afstand was het ook perfect. Ik was gelijk enthousiast en de ochtend erop heb ik gelijk gebeld. Uiteindelijk ben ik een aantal weken later op gesprek geweest. Er waren zo’n 15 reacties geweest, waarvan er 9 waren uitgenodigd. Ik was door naar de volgende ronde met 2 ‘concurrenten’… en ja, uiteindelijk mocht ik de baan aannemen. Het was eigenlijk te mooi om waar te zijn.
Inmiddels ben ik sinds eind januari 2019 aan het werk binnen die baan en ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat ik hier mag werken! Ik denk zeker dat de masterclass iets in mij getriggerd heeft en dat ik het geluk had dat ik die functie heb gezien, letterlijk 10 min na de masterclass.
Anoniem

 Ontwikkelaar van de online training:

Hi, mijn naam is Ilona Vink en al tijdens mijn studie Sociaal Juridische Dienstverlening ben ik de re-integratie en loopbaanwereld ingestapt. Dit was in medio 2007 en ineens zijn we alweer een aantal jaar verder! Ik heb voor uiteenlopende opdrachtgevers gewerkt, denk aan corporate bedrijven, MKB en UWV.  In 2018 heb ik zelf een koerswijziging gemaakt: ik ben voor mezelf begonnen en heb o.a. Moeders in de maatschappij opgericht. In dit verhaal lees je meer over mijn eigen zoektocht.  Als freelance loopbaancoach werk ik – naast moeders in de maatschappij- voor opdrachtgevers en schrijf ik artikelen over werk & zwangerschap voor Poppy To Pumpkin.

 

FAQ: Meest gestelde vragen

Wanneer start de cursus?
De deuren van deze cursus zijn even gesloten. Startdata volgen later. Heb je interesse stuur dan vooral een mail naar info@moedersindemaatschappij.nl, dan reserveer ik vrijblijvend een plek voor je.     

 

Waar vind ik de cursusmateriaal?
Wanneer je start met de cursus ontvang je per mail een link naar de beveiligde leeromgeving van Moeders in de maatschappij. Tevens ontvang je inloggegevens. Hiermee kan je 24/7 vanaf elke computer inloggen en de training volgen. 
Hoeveel tijdsinverstering kost de cursus?
De cursus bestaat uit 4 modules (eigenlijk 5 , module 3 bestaat twee delen). Je hebt één jaar lang toegang tot het cursusmateriaal, dus je kan je eigen tempo bepalen. Houdt ongeveer 2 tot 4 uur per module aan. Mijn advies is om niet teveel tijd tussen de modules te laten vallen. Zo verlies je namelijk je flow. Je motivatie wordt minder en het verdwijnt al snel naar de achtergrond. Voorkom dit door een planning te maken: wanneer wil je eraan werken en wanneer wil je het afronden? 
Hoe kan ik betalen?

Via iDEAL, Mister Cash (België) en BankTranfer.

Kan ik in termijnen betalen?
Nee, dit is niet mogelijk.